Vijesti Društvo Sa ciljem jačanja svih boračkih kategorija: Formirana Organizacija starješina Vojske Republike Srpske

Sa ciljem jačanja svih boračkih kategorija: Formirana Organizacija starješina Vojske Republike Srpske

1

U Derventi je održan sastanak vojnih starješina na kome je formirana Organizacija starješina Vojske Republike Srpske OO Derventa (OSTA VRS). Na republičkom nivou i u regiji Doboj organizacija je već uspostavljena, tako da već funkcioniše i obavlja svoje zadatke na okupljanju svih starješina VRS u jednu organizaciju, koja će snažnije isticati problematiku ove kategorije.

Na prvom i osnivačkom sastanku, o ulozi i potrebi formiranja ove organizacije govorio je Slobodan Bilić, član republičkog Predsjednštva, koji je rekao da je ova organizacija trebala biti davno formirana i da su starješine stavljene na margine svih događaja, a to po zaslugama ne zaslužuju. Bilić je govorio i o Statutu organizacije, poslovniku o radu, te kodeksu ponašanja.

Dužnost je i obaveza starješina da rade na jedinstvenom djelovanju svih boračkih kategorija. Osnovna uloga će biti upravo jačanje svih boračkih kategorija, te patriotizma i slobodarskih tradicija srpskog naroda i Vojske RS, sa težištem na očuvanju lika i časti srpskog starješine i vojnika, poručeno je sa sastanka derventskih starješina.

Istaknuto je da je jedan od veoma važnih zadataka ove organizacije prikupljanje arhivske građe VRS i izrada monografija svih ratnih jedinica, odnosno spomen sobe. Ovo je posebno važno radi toga što se događji zaboravljaju, a mlade generacije o tome ne znaju ništa, jer nemaju odakle da nauče, vide ili da se upoznaju.

Na prvoj osnivačkoj skupštini članovi su potpisali izjave o pristupanju organizaciji.

Izabrano je Predsjedništvo od pet članova koje čine Tutnjević Rada, Đenić Miroslav, Sekulić Srećo, Jelenko Živković i Savko Pećić, koji će obavljati dužnost predsjednika ovog tijela.

Slijedi popis svih starješina  koji žele da pristupe organizaciji i angažuju se u radu, saopšteno je.

Derventa Cafe

1 komentar

 1. Uh dobro je da je ovo “formirano”.
  Pogledajte samo ovu trojicu “starjesina”. Izgovorite rijec STARJESINA dva-tri puta.
  Jeste li???
  Zar se ne osjecate krajnje glupo??
  Ove “starjesine” ce se angazovati u radu. Kakvom??? Kojem??? Zasto??? Kome to treba???
  Bilic- starjesina, Pecic- starjesina…..
  Daj radite nesto pametno i korisno. “STARJESINE”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code