Vijesti Privreda Sberbank otvorila poslovnicu u Derventi

Sberbank otvorila poslovnicu u Derventi

0

U procesu širenja poslovne mreže filijala Sberbank a.d. Banja Luka danas je svečano otvorila novu poslovnicu u Derventi, koja se nalazi u ulici Kralja Petra I. Svečanu vrpcu presjekli su ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, načelnik opštine Derventa Milorad Simić i direktor regionalnog centra Dobojsko-Posavskog Sberbank a.d. Banja Luka Milorad Burić.

Sberbank otvorila poslovnicu u Derventi

– Opština Derventa je strateški veoma bitna za razvoj Sberbank, jer je jedna od vodećih lokalnih zajednica u našoj regiji, ima vrlo malu stopu nezaposlenosti, graniči sa opštinama Doboj, Brod, Modriča, Srbac i Prnjavor, te ima dobar geografski položaj. Takođe privreda opštine Derventa učestvuje sa preko 50% ukupnog izvoza regije, te smo i mi odlučili da budemo dio zdrave, uspješne i pozitivne privredne klime“ istakao je Burić.
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić je povodom svečanog otvaranja izjavio:

„Derventa je u vrlo kratkom periodu od nerazvijene došla u segment razvijenih opština. Opština Derventa i njeni privrednici su postali lideru u izvozu u Republici Srpskoj. Već nekoliko godina u nazad otvorile su se mnoge fabrike koje su prepoznale pozitivno tlo za poslovanje. To je rezultovalo da Opština Derventa ima i veoma malu stopu nezaposlenosti. Dolazak Sberbank u naš grad je samo još jedna potvrda da je Derventa jedna stabilna i poželjna sredina za sve oblike privređivanja a to znači da je i od strane Banke Derventa prepoznata kao perspektivno tržište za poslovanje.“

Prilikom svečanog otvaranja agencije Derventa direktor regionalnog centra Dobojsko-Posavskog Sberbank a.d. Banja Luka, Milorad Burić je dodjelio tri donacije u iznosu od 500 KM, i to za Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba „Sunce“ iz Dervente, Zavod za slijepa i slabovidna lica „Budućnost“ i Javnoj predškolskoj ustanovi dječije obdanište „Trol“ takođe iz Dervente.

Posavske novosti

PODIJELI