Vijesti Politika Siniša Jeftić zamjenik načelnika opštine

Siniša Jeftić zamjenik načelnika opštine

0

Siniša Jeftić iz SNSD-a izabran je danas za zamjenika načelnika opštine Derventa.

derventa zamjenik nacelnika sinisa jeftic

Jeftić je na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/ položio svečanu zakletvu, ističući da će nastojati da opravda povjerenje koje mu je ukazano.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da vjeruje da će Jeftić odgovoriti visini zadatka, jer je riječ o obrazovanom i odgovornom mladom čovjeku.

Odbornici danas nisu izabrali potpredsjednika SO, a kandidati su bili Miro Simić /DNS i SP/, Nenad Milić /SDS/ i Fadil Pelesić /SDP/.

Predsjednik SO Derventa Jozo Barišić rekao je da ni u ponovljenom glasanju niko od kandidata za potpredsjednika nije dobio potreban broj glasova, tako da će se ići u ponovnu proceduru izbora.

“U narednih 15 dana stranke će dostaviti prijedloge novih kandidata i biće ponovljena procedura glasanja za izbor potpredsjednika skupštine”, pojasnio je Barišić.

Potpredsjednik SO u ranijem periodu bio je Milan Đukić iz PDP-a, koji je podnio ostavku zbog odlaska na funkciju u Vijeću naroda Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici verifikovani su mandati novim odbornicima Nenadu Miliću /SDS/ i Slaviši Mariću /PDP/.

Nakon verifikovanja mandata, Slaviša Marić je obavijestio Skupštinu da će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornik i da napušta PDP.

SRNA/Nezavisne novine

PODIJELI