Vijesti Politika Sjednica SO Derventa: Razmatrano 16 tačaka dnevnog reda

Sjednica SO Derventa: Razmatrano 16 tačaka dnevnog reda

0

Odbornici Skupštine opštine Derventa razmatrali su na današnjoj 16. sjednici šesnaest tačaka dnevnog reda, nakon što je na prijedlog zamjenika načelnika Siniše Jeftića zbog dorade skinut Prijedlog odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji opštine Derventa.

Poslije usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice i aktuelnog časa, Skupština opštine je usvojila dopunu Plana raspodjele sredstava za sportske organizacije i sportiste za 2018. godinu, čime je 9 sportskih kolektiva, nakon dodatnog roka za kompletiranje dokumentacije, uključeno u ovaj plan. Šef kluba odbornika SNSD-a Denis Pijetlović izrazio je razumjevanje zbog kašnjenja pojedinih subjekata izazvanih novim procedurama, ali i naglasio da se tako nešto ne treba tolerisati ubuduće, te pozdravio najavu nadležnog odjeljenja o većoj kontroli utroška ovih sredstava.

Usvojene su i odluke o prodaji nepokretnosti u svojini opštine po pravu preče kupovine, odnosno utvrđivanju tržišne vrijednosti građevinskog zemljišta dodjeljenog rješenjem Zrilić Miladinu.

Usvojena je i informacija o radu Pravobranilaštva Republike Srpske sa sjedištem zamjenika u Doboju, izvještaj o radu Odbora za žalbe opštine za 2017. godinu i informacija o stanju u oblasti snabdijevanja električnom energijom, koja je izazvala i najveće interesovanje odbornika, a o čemu ćemo pisati i opširnije.

Prilikom rasprave o Informacija o stanju javnog reda i mira, bezbjednosti građana i imovine na području opštine u protekloj godini, odbornik SNSD-a Slaviša Đuraš skrenuo je pažnju na pojavu izbjegavanja plaćanja parkinga, dok je SNSD-ov Denis Pijetlović upitao da li je moguće uticati na rad Granične policije, koja zaustavlja vozila na nenaseljenim i neosvijetljenim mjestima, što izaziva strah i nesigurnost kod građana.

Komandir Policijske stanice Derventa Branko Grahovac pojasnio je da GP ima nadležnost u zoni od 10 kilometara od državne granice, te da, uprkos saradnji u određenim sitacijama, oni imaju autonomiju u djelovanju. Govorivši o problemu parkiranja, Grahovac je istakao da policijski službenici svakodnevno izdaju kazne zbog tog vida prekršaja. Za pojačanu kontrolu nepropisnog parkiranja založio se i načelnik Milorad Simić.

Odbornici su usvojili i informacije o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra školskoj 2017/18. godini u četiri osnovne škole na području opštine, uz napomenu odbornika SNSD-a Slaviše Đuraša i Slavka Tomaša da je potrebno standardizovati formu ove vrste izvještaja. Potpredsjednik SO Slaven Gojković zatražio je da se u izvještaje uključi i broj novozaposlenih u prethodnom periodu, dok je šef kluba odbornika SDS-a Branko Katanić skrenuo pažnju na osjetno manji broj učenika, naročito u seoskim područnim školama, što uveliko utiče na obrazovni proces.

Zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnji članovi Komisije za izbor po javnom konkursu za imenovanja u JU “Turistička organizacija opštine Derventa” i imenovana nova komisija na čelu sa predsjednicom Petrom Kaloperović i članovima Anom Jovičić, Borivojem Golubovićem, Branimirom Đekićem i Dejanom Živković.

Usvojen je i prijedlog o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora u ovoj ustanovi.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code