Vijesti Društvo Služen parastos za pripadnike Inžinjerskog bataljona i Izviđačkog odjeljenja 327. motorizovane brigade

Služen parastos za pripadnike Inžinjerskog bataljona i Izviđačkog odjeljenja 327. motorizovane brigade

0

Prije desetak dana kod spomen obilježja u derventskoj kasarni “Zdravko Čelar” služen je parastos poginulim borcima Inžinjerijskog bataljona i Izviđačkog odjeljenja 327. motorizovane brigade.

Čast junacima koji su na Čelaruši hrabro dali svoje živote za odbranu i konačno oslobođenje Dervente, polaganjem vijenaca, odali su članovi njihovih porodica, zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić, potpredsjednik Skupštine opštine Derventa Slaven Gojković, predstavnici Boračke organizacije Derventa i gradske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Banjaluke. Cvijeće su položile i poštu odale i delegacije SNSD, SDS i PDP.

Predsjednik Boračke organizacije Derventa Boro Dobrilović, pored sjećanja na borce, govorio je i o značaju i djelu komandanta 327. mtbr Trivuna Trive Vujića, koji je poginuo 30. juna 1992. godine na Rabiću i nije dočekao oslobođenje Dervente.

“Nastojimo da svake godine organizujemo ovakvo okupljanje kako bi pružili podršku porodicama poginulih boraca koje dolaze iz Prnjavora, Banjaluke i drugih mjesta kako bi im dali do znanja da žrtve njihovih najmilijih nisu zaboravljene. Boračka organizacija organizuje ovaj parastos kao i sve parastose na drugim mjestima ali strahujemo da će “zub vremena” učiniti svoje. S obzirom na trenutno stanje, vjerovatno ćemo biti primorani da izmjestimo ovaj spomenik ili da sjećanje obilježavamo na neki drugi način”, istakao je Dobrilović.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code