Vijesti Društvo Šta sve obuhvata rekonstrukcija Ulice Marije Bursać?

Šta sve obuhvata rekonstrukcija Ulice Marije Bursać?

0

Danas je konačno otpočela realizacija dugoočekivanog projekta rekonstrukcije Ulice Marije Bursać, najvećeg koji je predviđen ovogodišnjim Planom kapitalnih ulaganja.

11224051_475870709261190_6465384224900660481_n
Foto: Derventske novosti

Radi se o ulici koja prolazi pored Autobuske stanice i vodi prema Ulici 1. maja, tako da će ova važna saobraćajna dionica, zajedno sa raskrsnicom kod nekadašnje benzinske pumpe, biti u različitim fazama zatvorena sve do sredine novembra, što će izazvati određene promjene režima saobraćaja. Projektom je predviđeno asfaltiranje 375 metara kolovoza i uređivanje trotoara, dok će prethodno biti izvršeno razdvajanje cijevi za fekalnu kanalizaciju i oborinske vode. Posle potpune rekonstrukcije navedene ulice planirano je i hortikulturno ukrašavanje, ali će taj dio da se realizuje zasebno, vjerovatno s dolaskom proljeća.

Najznačajnije promjene pretrpiće upravo raskrsnica koja spaja ulicu koja se rekonstuiše i Brodsku ulicu. Brodska, odnosno Ulica 1. maja, će takođe biti proširena na dijelu na kome se izvode radovi, u dužini od 150 metara. Zahvaljujući proširenju vozači koji se budu kretali ovom ulicom u pravcu zaobilaznice imaće posebnu kolovoznu traku, tako da će se kretati neometano i neće morati čekati iza vozača koji skreću u Ulicu Marije Bursać, kako je to do sada bilo. U znatno boljoj poziciji naći će se i vozači koji iz Ulice Marije Bursać krenu prema centru grada Ulicom 1. maja, jer je projektom predviđeno posebno odvajanje za njih, koje će zahvatiti i dio zelene površine koja se nalazi u neposrednoj blizini. Praktično, jedino dio raskrsnice kojom su se vozači uključivali iz pravca zaobilaznice u Ulicu Marije Bursać će ostati isti. Pored postojećeg ostrva, nakon rekonstrukcije, formiraće se još dva manja. Navedeni radovi, „de fakto“, predstavljaju nastavak projekta rekonstrukcije Ulice Milovana Bjeloševića Belog i kružnog toka kod Autobuske stanice. Realizacijom ovog projekta će se urediti jedna od najfrekventnijih ulica u opštini, rasteretiti protok saobraćaja i bezbjednost pješaka, a svakako treba naglasiti i estetsko uređenje, do sada, prilično neatraktivne ulice.

Za realizaciju ovog projekta Planom kapitalnih investicija predviđen je ukupan iznos od 450 000 maraka, što je gotovo trećina iznosa kapitalnog budžeta. U naredna dva mjeseca radove će izvoditi preduzeće MG Mind iz Mrkonjić Grada.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code