Vijesti Hronika Sud BiH: Nezirović da se brani sa slobode

Sud BiH: Nezirović da se brani sa slobode

0

Usvojen prijedlog Tužilaštva BiH za ukidanje pritvora Almazu Neziroviću optuženom za zločine nad posavskim Srbima.

150702087.5_mn

Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je dana, 30. septembra 2015. godine, donio rješenje kojim je usvojen prijedlog, te je osumnjičenom Almazu Neziroviću ukinut pritvor i određene sljedeće mjere zabrane:

· zabrana napuštanja mjesta boravka;
· zabrana posjećivanja određenih mjesta ili područja;
· zabrana kontaktiranja sa određenim osobama;
· obaveza povremenog javljanja državnome organu jednom sedmično.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiti će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičenik prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Almaz Nezirović je osumnjičen za krivično djelo ratni zločin protiv civilnoga stanovništva iz člana 142. stava 1. Krivičnog zakona SFRJ u vezi s članom 22. KZ SFRJ.

Sud BiH

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code