Vijesti Društvo Sud BiH: Potvrđena optužnica protiv Almaza Nezirovića

Sud BiH: Potvrđena optužnica protiv Almaza Nezirovića

0

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 13.okrobra optužnicu koja Almaza Nezirovića tereti za počinjenje krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (KZ SFRJ), u vezi sa članom 22. istog zakona.Almaz-Nezirovic-ce-biti-izrucen-BiH

U optužnici se, između ostalog, navodi da je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i oružanog sukoba između Vojske Srpske Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane, optuženi Almaz Nezirović, kao pripadnik Vojne policije 103. derventske brigade HVO-a, u periodu od kraja aprila do kraja jula 1992. godine, u logoru Rabić, u logoru Silos u Polju, opština Derventa, te u logoru u naselju Tulek, opština Bosanski Brod, gdje su bili zatvoreni civili srpske nacionalnosti sa područja opštine Derventa, sam i zajedno sa drugim pripadnicima HVO-a učestvovao u mučenju i nečovječnom postupanju, nanošenju velikih patnji i povreda tjelesnog integriteta i zdravlja zatvorenim civilima.

sud.bih

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code