Vijesti Društvo Sumnja se na ekocid: Pomor ribe u Ukrini

Sumnja se na ekocid: Pomor ribe u Ukrini

2

Vijesti o pomoru ribe do sada su zaobilazile derventsku ljepoticu Ukrinu, ali nažalost javnost Dervente je juče potresla informacija i o ovoj vrsti ekocida.

– Očekuje se dolazak republičkog vodnog inspektora iz Banjaluke na lice mjesta, pa da dobijemo i službeni izvještaj. Opštinski komunalni inspektor Marinko Repija je juče bio na terenu i konstatovao veći pomor ribe u reonu Kemin vrbak i bjelu emulziju u Ukrini iz pravca Industrijske zone. Uglavnom je riječ je o bijeloj ribi, mrena, škobalj, klen, bucov, plotica i bjelica. Detaljna istraga u toku, poručuju iz SRD “Ukrina”.

Oni očekuju da istraga da odgovor ko je počinilac i da ga propisno kazni, iako sumnjaju u takav rasplet.

– Nastojaćemo da ime krivca bude saopšteno javnosti i da bude odgovarajuće kaznjen, što bi značilo puno i za rad društva i budućnost sportskog ribolovca i životne sredine uopšte, kažu u “Ukrini”.

B. Nikolić – Derventa Cafe

2 KOMENTARI

  1. Kao i što piše u samom tekstu, istraga je unaprijed proglašena neuspješnom.
    Krivac neće biti pronađen niti kažnjen.
    Biće zanimljivo čuti konačni izvještaj.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code