Vijesti Privreda U Derventi održan godišnji sastanak Republičke agencije za razvoj malih i srednjih...

U Derventi održan godišnji sastanak Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća – FOTO

1

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizovala je godišnji koordinacioni sastanak sa predstavnicima lokalnih razvojnih agencija i odjeljenja za privredu gradova i opština Republike Srpske.

– Radi se o redovnom sastanku Agencije i predstavnika lokalnih razvojnih organa, koji se organizuje dva puta godišnje, radi razmjene iskustava i zajedničkog nastupa prilikom apliciranja za sredstva kod stranih fondova. Vrijedi istaći projekat mentoring usluga koji ćemo provoditi sa japanskim partnerima, a odnosi se na savjetodavne usluge prilikom rješavanja potencijalnih poteškoća u funkcionisanju privrednih subjekata. Japanski mentori će obučavati naše ljude, koji će svim preduzećima, bez dodatnih troskova, predlagati rješenja za takve situacije, istakao je Marinko Đukić, direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Bilo je govora i o iskustvima iz prvog i pripremama za drugi javni poziv programa “SIDA – Challenge to Change” za dodjelu grant sredstava, o organizaciji Foruma o internacionalizaciju poslovanja na Jahorini, te o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća.

Priliku da se predstave imale su i lokalne zajednice, među kojima je prezentovan i privredni potencijal naše opštine.

– S obzirom da 98 odsto derventskih privrednih subjekata pripada malim i srednjim preduzećima, Derventa je zaslužila da se  ovakav skup organizuje upravo ovdje. Pored toga što nastojimo ispuniti sve potrebe derventskih privrednika, prvenstveno one infratrukturne, bićemo na raspolaganju i Agenciji i privrednicima za realizaciju svih drugih projekata i inicijativa, istakao je zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić, dodajući da privrednici kao problem sa kojima se susreću često navode dvostruke carine, što je u nadležnosti državnog nivoa vlasti.

Sastanku su prisustvovali, pored brojnih predstavnika lokalnih zajednica, Zoran Savić, pomoćnik u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Marinko Đukić, direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS), dok je delegaciju Dervente predvodio zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code