Vijesti Politika U Derventi održana peta “Skupština naroda Republike Srpske”

U Derventi održana peta “Skupština naroda Republike Srpske”

3

U sali Centra za kulturu “Derventa” u Derventi održana je peta Skupština naroda u organizaciji Klubova poslanika SDS-SRS RS, PDP i NDP.

Na Skupštini naroda bilo je prisutno više od 500 građana koji su došli da sa poslanicima opozicionih političkih partija diskutuju o problemima u Republici Srpskoj.

Građanima su se obratili narodni poslanici Milan Švraka, Krsto Jandrić i Nade Planinčević. U interaktivnom dijelu Skupštine naroda sa građanima su diskutovali predsjednici najvećih opozicionih stranaka Vukota Govedarica, Branislav Borenović i Dragan Čavić.

Narodni poslanik Narodnog demokratskog pokreta Krsto Jandrić upoznao je građane Dervente sa razlozima zbog kojih su se narodni poslanici opozicije odlučili da započnu interakciju sa građanima kroz Skupštine naroda.

Narodni poslanik Partije demokratskog progresa Milan Švraka govorio je o situaciju u zdravstvenom sektoru Republike Srpske i istakao da je vladajući režim potpuno uništio sektor zdravstvene zaštite i time građanima nanio nenadoknadivu štetu.

Poslanik Srpske demokratske stranke Nade Planinčević govorio je o demografskim problemima sa kojim se suočava Republika Srpska a posebno građani Posavine koji su u protekle četiri godine zbog ekonomskih migracija ostali bez više od 10 hiljada građana.

U interaktivnom dijelu građani Dervente su imali priliku da postave pitanje narodnim poslanicima. Građane je najviše interesovalo mišljenje lidera opozicije o po procesu depopulacije Republike Srpske kao i rješavanje boračko-invalidskih pitanja. Građani su tražili od opozicije da nađu način da spriječe dubiozu Radio-televizije Repubublike Srpske i da utiču na promjenu uređivačke politike RTRS-a koja se pretvorila u stranačku televiziju SNSD-a i Milorada Dodika.

Predsjednik Srpske demokratske stranke je odgovarao na pitanja građana i istakao da će poslanici SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske učiniti sve da se pitanja koja su od vitalnog značaja za građane Republike Srpske nađu na dnevnom redu. Istakao je da se vlast bavi kreiranjem afera i stvaranjem konflikata a da je rješavanje problema građana zanemareno i gurnuto pod tepih jer režim nema ni volje ni znanja da ove probleme rješava.

Saopštenje OO SDS Derventa

3 KOMENTARI

 1. Nikada ova “opozicija” nece srusiti vlast SNSD-a.
  Zasto????
  Zato sto vodi potpuno istu nacionalisticku politiku kao i SNSD. Od vladajuce koalicije , oni se razlikujusamo u tome sto nisu na vlasti. Nema tu druge razlike.
  Narod glasa za nacionaliste, a kad je vec tako onda ce glasati za original (SNSD) a ne kopiju.
  Tzv. “opozicija ” je ciste kopija vladajuce strukture, samo sto nije na vlasti.
  Iste nacionalisticke poruke, isti odnos prema drzavi BiH, ista poslusnost prema Beogradu, isto sluganstvo prema srbijanskim nacionalistma, ista retorika, isti simboli, isti folklor……
  E zato nemaju sansu. Zato jer su kopija. Orinal je uvijek bolji.
  Tek kad se medju njima pojave politicar koji djeluju potpuno suprotno, sa novim idejama, samostalno, bez mentorstva iz Beograda, realisticno opredjeljeni za suzivot u drzavi BiH (jer druge opcije nema), okrenuti svakodnevnim problemima obicnih ljudi, tek tada ce uspjeti da slome ovu vlast.
  Tacka.

 2. Skoro pa da se slazem sa komentarom, ali se pitam: zasto pozicija u isti dan organizova nekakv skup “Kocicevi dani” ili tako nekako??? Valjda ce to otprilike po skorom scenariju: Miting i Kontra miting.
  S pravom ce oni koji su organizovali “kulturni skup” kazati: pa narodu je ostavljen na volju a odabere kojem ce skupu prisustvovati. Moze se kazati: U pravu ste. Ali???

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code