Vijesti Privreda “UNIS”: Radnici stupaju u štrajk

“UNIS”: Radnici stupaju u štrajk

0

Prema poslednjim informacijama do kojih smo došli Sindikalni odbor preduzeća „UNIS fabrika cijevi A.D. Derventa“ donio je odluku o stupanju u štrajk.

 unis derventa strajk 4

Prema dokumentu koji nam je proslijeđen zahtjevi se svode na ispatu zaostalih plata i doprinosa, te pokretanje proizvodnje. U skladu sa Zakonom o štrajku izabran je štrajkački odbor od sedam članova na čelu sa Brankom Raukovićem, a odlukom se radnici pozivaju da dođu u krug fabrike u petak (26. 12.) i da od 7.00 časova stupe u najavljeni štrajk do ispunjenja zahtjeva. Ostavljena je mogućnost da prema ranijem dogovoru o isplati plata odustanu od ove mjere, ali ne vjeruju da je takav rasplet izvjestan.

Radnici se obavještavaju i da od sutra (utorak, 23. 12.) počinje potpisivanje sporazuma o mirnom rješavanju kolektivnog radnog spora po osnovu neisplaćenih plata. Potpisivanje će se vršiti od 12.00 časova u pogonu Prerada cijevi, a neophodno je ponijeti ličnu kartu, karticu iz banke sa tekućim računom i sindikalnu člansku kartu (za članove sindikalne organizacije).

Boris Nikolić – Derventa Cafe

PODIJELI