Vijesti Društvo Uspješna posjeta bratskom gradu Pinerolo

Uspješna posjeta bratskom gradu Pinerolo

0

Delegacije opštine Derventa i italijanskog grada Pinerolo potpisale su Povelju o potvrdi bratimljenja, te nastavku i proširenju saradnje.

pinerol

Povelju su potpisali načelnik opštine Derventa Milorad Simić i gradonačelnik Pinerola Eugenio Butiero, povodom desetogodišnjice bratimljenja dvije opštine. Simić je rekao Srni da je tokom posjete opštinske delegacije Pinerolu iskazana spremnost za nastavak saradnje u svim oblastima.

– Želja nam je da proširujemo prijateljstvo, da se ono prenosi na buduće generacije i da bude primjer bratskih veza koje mogu da prevaziđu nacionalne i državne granice – rekao je Simić po povratku iz Italije. On kaže je da delegacija opštine Derventa prisustvovala otvaranju 39. Sajma zanatstva i posjetila preduzeće koje se bavi komunalnom djelatnošću, odnosno sakupljanjem i preradom otpada.

Gradonačelnik Pinerola Eugenio Butiero rekao je da postoji želja za produbljivanjem bratskih odnosa između dvije lokalne zajednice, te podsjetio da je prilikom nedavne posjete Derventi imao spektakularan doček, koji nije doživio tokom posjeta drugim bratskim gradovima.

Dobra saradnja sa Italijanima uspostavljena je, zahvaljujući humanitarnoj grupi “Arkobaleno”, koju predvodi Silvano Fera, koji je proglašen za počasnog građanina Dervente.

– Prije 18 godina donio sam humanitarnu pomoć u tada porušenu Derventu, a nakon toga sam nastavio da dolazim u taj grad. Stekao sam mnogo prijatelja i postao počasni građanin, što je posebna čast, ali i obaveza – rekao je Fera.

Potpisivanju Povelje o potvrdi bratimljenja prisustvovali su gradonačelnici francuskog grada Gap Žan Pijer Teron i njemačkog grada Traunštajn Kristijan Kedel, koji imaju višedecenijsku saradnju sa Pinerolom. Gradonačelnik francuskog grada Gap izrazio je želju da posjeti Derventu.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code