Vijesti Politika Usvojen Plan kapitalnih ulaganja od 1,5 miliona KM – VIDEO

Usvojen Plan kapitalnih ulaganja od 1,5 miliona KM – VIDEO

0

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Derventa podržali su danas Plan kapitalnih ulaganja u iznosu od 1.500.875 KM za ovu godinu.

Usvojen Plan kapitalnih ulaganja od 1,5 miliona KM

Načelnik opštine Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je Derventa dobila značajan dokument, ističući da će već sutra započeti javne nabavke s ciljem realizacije projekata koji su dobili zeleno svjetlo odbornika.

– Jedna smo od rijetkih lokalnih zajednica koja za kapitalne projekte izdvaja 12 odsto budžeta. Za razliku od prethodnih godina, ovaj dokument je usvojen mjesec dana ranije, što je dobro da imamo više vremena za provođenje javnih nabavki i za početak realizacije projekata. To su i incijalna sredstva za neke nove lijepe priče i projekte koji su na pomolu – rekao je Simić.

On je najavio i mogućnost kreditnog zaduženja, jer je sadašnja stopa zaduženosti 4,2 odsto lokalnog budžeta, čime će biti stvorene mogućnosti za realizaciju novih projekata i poslova.

Na zasjedanju SO verifikovan je mandat odborniku Darku Bećareviću iz SNSD-a, nakon izbora Siniše Jeftića na mjesto zamjenika načelnika opštine Derventa.

Odbornici su podržali i Program zajedničke komunalne potrošnje i Programa sanacije i održavanja lokalnih puteva za ovu godinu, kao i Program zona sanitarne zaštite za izvorišta “Lupljanica” i “Bilića vrelo” koji se koriste za vodosnabdijevanje Dervente.

Podržan je izvještaj o radu SO i radu stalnih radnih tijela SO u 2014. godini.

Sjednica SO biće nastavljena u utorak, 17. marta, u 10.00 časova, kada će na dnevnom redu biti i izbor potpredsjednika SO Derventa.

SRNA – glasregije.com

Isječak iz Novosti TV Kanal 3, emitovanih 12. marta:

TV Kanal 3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code