Vijesti Privreda Uvoz pokriven izvozom za 90 odsto

Uvoz pokriven izvozom za 90 odsto

0

Opština Derventa ima pokrivenost uvoza izvozom veću od 90 procenata, što je rijetkost u Republici Srpskoj, izjavila je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Jasna Brkić poslije sastanka sa načelnikom opštine Miloradom Simićem.

Uvoz pokriven izvozom za 90 odsto

– Ulaganja Vlade RS u ovu opštinu u protekloj godini bila su velika. Tako je u poljoprivredu uloženo 2,5 miliona maraka, a oko 500.000 maraka u industriju, kao podsticajna sredstva i subvencije za električnu energiju socijalno ugroženom stanovništvu – navela je Brkićeva. Ona je dodala da su mjere Vlade RS, koje su bile namijenjene ublažavanju posljedica ekonomske krize u opštini Derventa, dale pozitivne rezultate.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je da je opština Derventa naišla na razumijevanje Vlade RS.

– Opština se našla u samom vrhu po izvozu u RS, uvoz je pokriven izvozom preko 90 odsto. Problema ima, ali ne u tolikoj mjeri da je stanje zabrinjavajuće. Zahvaljujući mjerama Vlade RS za ublažavanje krize, Derventa je dovoljno stabilna opština – rekao je Simić i dodao da je većina firmi prevazišla ekonomsku krizu.

N.S. – Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code