Veliko interesovanje za klupu Tekstilca, među kandidatima i Zvezdina legenda

0

page
Blagojević, Dragišić i Božičić

Iznenadni odlazak trenera Bojana Magazina nije poremetio planove uprave “Tekstilac Korta”, koja u ovih dana užurbano radi na pronalasku novog šefa struke.  Da je dervenski prvoligaš na dobrom glasu odavno je poznato, a u prilog tome govori i nekoliko zanimljivih potencijalnih imena koja bi mogla da naslijede Magazina.

Izdvojilo se nekoliko trenera poznatih ovdašnjoj fudbalskoj javnosti, među kojima i Nebojša Đekanović, bivši član stručnog štaba premijerligaša “Metalegea”, nekadašnji trener Rudara iz Prijedora Zoran Bujić, potom Velimir Stojnić, te Cvijetin Blagojević, standardni prvotimac FK Crventa Zvezda iz perioda osamdesetih, šef struke zvorničke Drine tokom prošlosezonskih premijerligaških nastupa. Ipak, najveće šanse imaju Slaviša Božičić, koji je angažovan na Jamajci, te Zoran Dragišić, trener koji je ovu sezonu započeo na klupi banjalučkog Borca.

Nezvanično, upravo su pregovori sa Dragišićem otišli najdalje, jer uprava smatra da dobro poznaje fudbalske prilike u BiH, a u korist mu ide i angažman u mlađim selekcijama reprezentacije Republike Srpske.

Ipak, nije isključena opcija da do kraja sezone “krojače” vodi neki od domaćih trenera.

Od ranije je poznato da kvatret Bojan Petrić, Marko Simović, Miloš Perović i Dario Purić, mogu potražiti novu sredinu, te da će prednost dobiti mlađi igrači, tako da se najvjerovatnije neće biti pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Magazin ipak u Zvijezdi
Iako je bio već viđen na klupi Orašja, Bojan Magazin se predomislio u posljednjem trenutku i sjeo na klupu Zvijezde iz Gradačca.

– Tačno je da sam pregovarao sa Orašjem, ali sam se za Zvijezdu odlučio prije svega zbog blizine Modriči. Što se tiče Tekstilca, zahvalio bih ljudima u klubu koji su mi dali priliku kao mladom i neiskusnom treneru, zatim navijačima i posebno igračima. Proveo sam prelijepih pet godina u Derventi – rekao je Magazin.

B. N. – Derventa Cafe

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code