Vijesti Društvo Vlada Hrvatske: 300 000 kuna za Dom kulture u Derventi

Vlada Hrvatske: 300 000 kuna za Dom kulture u Derventi

0

Juče u Zagrebu, u prostorijama Državne kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske, svečano je potpisan ugovor o donacijama hrvatske Vlade u okviru godišnje pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini za kulturne, obrazovne i zdravstvene projekte.

im

Među dobitnicima ovogodišnje pomoći našao se projekat Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Derventa – obnavljanje zgrade Doma kulture u Derventi, nekadašnjeg Napretkova Hrvatskog doma. Za tu namjenu područna organizacija “Napretka” u Derventi ovaj puta dobila je 300.000 kuna. Prezadovoljan, naravno, odlukom hrvatske Vlade da se i ove godine podrži ovaj vrijedan i važan projekat u Derventi, ugovor o donaciji je u ime derventske područne organizacije potpisao predsjednik ing. Ilija Zirdum, a u ime donatora donaciju su potpisale predstavnica ministarstava kulture gđa Vesna Jurić-Bulatović, zamjenik ministra, i rukovodilac Državne kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske gđa. Darija Krstičević.

HKD “Napredak” Derventa ima doista razloga da bude zahvalan hrvatskoj vladi kao najznačajnijem donatoru za obnovu Napretkova doma u Derventi, jer je ovo već treći puta kako iz Hrvatske sitiže donacija za ovaj projekat, dosad ukupno 800.000 kuna.

Kad se uzme u obzir i nedavna donacija Vlade RS-a, onda je gotovo u potpunosti sigurno da će do kraja ove godine HKD Napredak Derventa uspjeti u potpunosti dovršiti i fasadu i unutrašnje uređenje lijevoga krila zgrade te, ako Bog da, useliti u svoj Dom.

napredak-derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code