Vijesti Sport Vladanko Komlenović, sportista godine: Kroz fudbal uticati na razvoj mladih

Vladanko Komlenović, sportista godine: Kroz fudbal uticati na razvoj mladih

0

Sportista opštine Derventa za 2017. godinu je fudbaler Vladanko Komlenović, višegodišnji prvotimac Tekstilca i trener kadetske selekcije kluba.

Požrtvovani igrač sredine terena, nezamjenjiv šraf u timu svih stratega derventskog prvoligaša i ljubimac navijača, „najvažnijom sporednom stvari“ se počeo baviti kao osmogodišnjak na treninzima višegradske Drine.

– Fudbal je i tada, kao i danas, najpopularniji sport među najmlađima, pa sam tako i ja sa svojim društvom počeo da treniram. U Višegradu sam igrao do završetka osnovne škole, a nakon toga sam prešao u čačanski Borac i tu prošao sve mlađe selekcije, kod trenera Ljubiše Davidovića, koji je ostavio značajan pečat u mom fudbalskom sazrijevanju, prisjeća se Komlenović.

Ipak, seniorsku karijeru nastavio je u obližnjim Lučanima, da bi jednu sezonu, prije povrtatka u BiH, odigrao u dresu Zemuna. Prva stanica bila je tada snažna Modriča Maksima, da bi najveći fudbalski uspjeh doživio u bijeljinskom Radniku, sa kojim 2013. godine osvaja Kup Republike Srpske, trijumfom nad Borcem u Banjaluci.

Prije tačno četiri godine, na prijedlog bivšeg saigrača, a tadašnjeg pomoćnika trenera Bojana Magazina, Komlenović se obreo u Tekstilcu, sa kojim je vrlo brzo izborio status prvoligaša. „Krojači“ se od tada nalaze u vrhu fudbalske elite Srpske, a nemjerljiv doprinos uspjehu kluba dao je Komlenović, kao jedan od nosilaca igre i uzor mlađim saigračima. A upravo bi formiranje budućih fudbalera trebala biti nova etapa u karijeri dvadesetodevetogodišnjaka rođenog u Goraždu.

– Ove godine sam stekao UEFA B licencu i već drugu sezonu radim sa kadetskom selekcijom, tako da po završetku igračke karijere planiram da ostanem u fudbalu i posvetim se radu sa podmlatkom. Volio bih da svoje iskustvo prenesem na mlađe i, nadam se, nekom od njih pomognem da u fudbalu ostvari svoje ciljeve. Kroz fudbal, kao planetarni fenomen, možemo uticati na razvoj ličnosti mladih ljudi, sport nam može pomoći nam da od njih napravimo fizički, a naročito psihički zdrave i pozitivne ljude, kaže među navijačima popularni Komi.

Ističe da je od dolaska u Derventu prihvaćen na svakom koraku, u prilog čemu govori i dobijeno priznanje. Ipak, zasluge za to pripisuje i rukovodstvu kluba, saigračima i trenerima.

– Još veće zadovoljsto za mene predstavlja činjenica da sam jedno takvo priznanje dobio u gradu koji po svim parametrima jedan od najuspješnijih i najuređenijih u državi, grad u kome se vrijednuju pošten rad i odnos prema poslu. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su glasali putem listića, kao i žiriju koji je birao sportistu opštine. Ovo priznanje je ustvari priznanje za čitav naš klub koji zadnjih godina radi veoma dobro i ostvaruje dobre rezultate u kontinuitetu, a samim tim stvara jednu pozitivnu sliku i na najbolji način promoviše Derventu, zaključuje ovogodišnji laureat za sportistu godine.

B. Nikolić – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code