Vijesti Privreda Vodovod “Lipe”: Otvorene ponude izvođača, radovi čim dozvole vremenske prilike

Vodovod “Lipe”: Otvorene ponude izvođača, radovi čim dozvole vremenske prilike

0

U julu 2017. godine Građevinski odbor za izgradnju vodovoda “Lipe” potpisao je sa preduzećem “Nero Inženjering” iz Banjaluke ugovor o izradi tehničke dokumentacije za glavni projekat i time su zvanično počele aktivnosti i procedure za izgradnji u ove mreže.

Izgradnjom vodovoda “Lipe” omogućiće se vodosnabdijevanje naselja Kalenderovci, Rapćani, Donji Detlak, dio naselja Bišnja, Osojci i Donja Lupljanica i obuhvatiće, prema prvobitnim podacima, oko 250 domaćinstava. Vodovod će se graditi u okviru IFAD projekta, koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Na javni konkurs za izgradnju vodovoda “Lipe” prijavilo se pet preduzeća. Ponude su otvorene 21. februara u Banjaluci i najpovoljnija ponuda iznosi 620.000 maraka. Ministarstvo će, po završetku potrebnih procedura, potpisati ugovor sa opštinom o sufinansiranju ovog projekta.

U realizaciji projekta učestvovaće i mještani ovih naselja. Priključak na vodovod za domaćinstva koja se sada odluče na to je 1.500 maraka, dok će se naknadni priključci plaćati znatno više.

Izgradnja vodovoda bi trebala da krene po okončanju potrebnih procedura i kada to vremenske prilike dozvole.

Vodovod je dug 40 kilometara i planirano je da bude završen za četiri mjeseca.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code