Vozila parkirana na zelenim površinama

0

DERVENTA – Derventska komunalna policija tokom akcije na lokaciji “Sajmište” u samo jednom danu evidentirala je 11 nesavjesnih vozača koji su svoje automobile parkirali na zelenim površinama.

Vozila parkirana na zelenim povrsinama

Akcija je bila probna i na svako vozilo stavljeno je obavještenje u kome su uneseni podaci o registraciji, mjestu na kome je obavljena kontrola, vrijeme kontrole, kao i odredbe odluke kojom je propisana kazna za nelegalno korišćenje zelenih površina.

U narednom periodu komunalna policija će ovu akciju proširiti na cijelo područje grada i kontrola će se obavljati svakodnevno.

– Kazna za prekršaj je 500 maraka za pravno lice, za odgovorno lice u pravnom licu 100 maraka, za samostalnog privrednika 200, a za fizičko lice 50 KM – saopšteno je iz Odjeljenja inspekcijskih poslova opštine Derventa.

Velike probleme sa automobilima koji su parkirani na nedozvoljenim mjestima imaju i slabovida lica. Oni prilikom kretanja ulicom često nailaze na parkirane automobile.

S druge strane, vozači kažu da su primorani na to da vozila parkiraju na nedozvoljenim mjestima jer u gradu nedostaje parking mjesta.

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove kažu da će nastojati da ovog proljeća motivišu što veći broj građana da se uključe u uređenje zelenih površina.

Za ove namjene u budžetu opštine predviđena su novčana sredstva.

Drva

Derventa nema gradsku toplanu, pa je u zimskom periodu i sa početkom proljeća evidentan problem odlaganja drva za ogrjev. Naime, mnogi stanovnici Dervente drva odlažu gdje stignu.

Izvor: glassrpske.com(N.S.)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code