Vijesti Društvo Vrijedna donacija derventskom Centru za socijalni rad

Vrijedna donacija derventskom Centru za socijalni rad

0

Početkom sedmice fra Franjo Dalibor Stjepanović i Dragana Mandić-Subotić, predstavnici Terapijske zajednice „Izvor“, uručili su derventskom Centru za socijalni rad higijenske pakete (30 komada), pokrivače (200 komada), higijenske setove (100 komada), paste za zube (100 komada), setovi za novorođenčad (100 komada) i druge higijenske potrepštine (450 komada).

Direktor derventskog Centra za socijalni rad Samira Fejza ugostila je donatore i tom prilikom razgovarano je o jačanju, u institucionalnom smislu, saradnje između ove dvije institucije.

Na sastanku su se obje strane složile da bi saradnja ove dvije institucije mogla i trebala  biti puno aktivnija za dobrobit svih. S ciljem napredovanja u tome pogledu razgovaralo se o mogućnostima saradnje na opštinskom nivou, u vezi edukacije ciljnih grupa o problemima zavisnosti i mogućnostima primarne i sekundarne prevencije protiv zavisnosti. Na taj način želimo potaknutu sve one kojima je pomoć potrebna i koji su spremni na tercijarnu prevenciju, rehabilitaciju i resocijalizaciju iz problema ovisnosti, koja im se pruža u TZ „Izvor“, saopštili su iz Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh Svetog Ante“.

Na Plehanu, gdje djeluje jedna od jedinica „Kruha sv. Ante“, provodi se i projekat Terapijske zajednice „Izvor“ za rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code