Vijesti Društvo Za izgradnju Doma 50 hiljada KM

Za izgradnju Doma 50 hiljada KM

0

Sporazum su potpisali ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i predsjednik HKD “Napredak” Franjo Topić.

???????? - ?????? - ?????

Čordaš je naglasio da je ovo nastavak uspješne saradnje Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, “Napretka” i opštine Derventa.

“Danas je potpisan ugovor o nastavku izgradnje dijela prostora u vrijednosti 50.000 KM, a prošle godine smo imali donaciju od 70.000 KM”, rekao je Čordaš. On je izrazio zadovoljstvo što su se u ovaj projekat uključili opština Derventa, ali i pojedine institucije iz Vlade Hrvatske, kao i drugi donatori.

Zamjenik načelnika Siniša Jeftić rekao je da je opština posredstvom javne licitacije dala objekat doma kulture “Napretku” i da je zakupnina na period od 10 godina navedena kao učešće opštine u obnovi objekta.

Predsjednik HKD “Napredak” Franjo Topić rekao je da je učinjeno mnogo na obnovi doma kulture, te naglasio da će prostorije koristiti i drugi narodi, kojih ima i među članovima “Napretka”.

Predsjednik podružnice HKD “Napredak” Derventa Ilija Zirdum podsjetio je na početak izgradnje doma u Derventi.

“Godine 1928. tadašnje Ministarstvo vera iz Beograda dalo je dozvolu `Napretku` da može sakupljati donacije za izgradnju doma koja je započela 1935. godine i završena 1941. godine. Do kraja godine očekujemo završetak spoljašnjeg uređenja prostorija, gdje se sada nalazimo, i ulaza da bismo mogli da preselimo kancelarije društva i `Feniksa`”, rekao je Zirdum.

Potpisivanju ugovora u prostorijama HKD “Napredak”, koje su u izgradnji, prisustvovali su zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić i predsjednik lokalne skupštine Jozo Barišić, a ugovor je ranije potpisao načelnik opštine Milorad Simić.​

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code