Vijesti Politika Za šest projekata 288.600 maraka

Za šest projekata 288.600 maraka

0

Odbornici Skupštine opštine Derventa danas su podržali izmjene i dopune Odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju opštine u iznosu od 288.600 KM u okviru komponente dva-be “Projekta hitnog oporavka od poplava”, kojima se precizira namjena korišćenja kreditnih sredstava.

so

Zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić rekao je da su odbornici na sjednici SO u julu podržali Odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 288.600 maraka, pod uslovima koje je Svjetska banka odobrila Republici Srpskoj.

– Prvobitno je bilo navedeno da će sredstva biti usmjerena na sanaciju i rekonstrukciju lokalne infrastrukture pogođene poplavama 2014. godine. Resorno ministarstvo je zatražilo da se precizno navede namjena korišćenja kreditnih sredstva, što smo danas izmjenama i dopunama Odluke i učinili – rekao je Jeftić.

Zaduženje se odnosi na projekte Rekonstrukcija pločastog propusta u Donjoj Lupljanici /Vetmići–Švabići/, u procijenjenoj vrijednosti 10.2634 KM, Sanacija klizišta u Ulici đenerala Draže 37.153 KM, Sanacija ulice Srpske vojske 182.011 KM, Rekonstrukcija pločastog propusta u Vrhovima 13.000 KM, Sanacija klizišta na putu Mišića most–Malica 28.412 KM i Rekonstrukcija pločastog propusta na rijeci Bišnji /Debela obala/ u procijenjenoj vrijednosti 17.761 KM.

Prema postavljenim rokovima Svjetske banke, Ministarstvo finansija Republike Srpske i opštine moraju potpisati ugovore o podkreditu do 15. septembra, a održavanjem današnje sjednice i izmjenama ranije donesene odluke o kreditnom zaduženju i taj uslov je Derventa ispunila.

Opština Derventa je prvobitno tražila 600.000 maraka povoljnih kreditnih sredstava, ali je od resornog ministarstva odobreno 288.600 maraka.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code