Vijesti Politika Zajednički zahtjevi za priključak

Zajednički zahtjevi za priključak

0

Načelnik opštine Milorad Simić sa saradnicima primio je, u utorak, delegaciju novoformirane opštine Stanari. U delegaciji su bili Goran Jeftić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Saša Đurić, budući zamjenik načelnika opštine i Ostoja Stevanović, budući predsjednik Skupštine opštine Stanari.

foto preuzet sa photobucket profila: http://s821.photobucket.com/user/BKBL/profile/
foto preuzet sa photobucket profila: http://s821.photobucket.com/user/BKBL/profile/

U razgovoru sa domaćinima, gosti su se interesovali za model funkcionisanja opštine Derventa u svim segmentima, ističući da bi rado sva derventska iskustva primijenili u svom radu. Nakon nedavno provedenih izbora, Stanarima slijedi konstituisanje Skupštine opštine i ostalih organa, te definisanje konkretnih ciljeva, programa i zadataka. Neki od konkretnih ciljeva opštine Stanari prepliću se sa ciljevima opštine Derventa.

“Prije svega riječ je o naporima da obezbijedimo priključak na autoput Banjaluka-Doboj. I za nas i za Stanare biće to jedan od najvažnijih projekata na kome ćemo u narednom periodu da radimo. Dogovorili smo se da angažujemo nadležne državne institucije koje se bave ovom vrstom posla. Oni bi trebalo da daju odgovor na pitanje o najoptimalnijem mjestu gdje bi bila izrađena pristupna petlja”, rekao je načelnik Simić.

Inače, ideja izgradnje priključka na autoput stara je koliko i projekat za izgradnju ove saobraćajnice. Značajnu ulogu u ovim aktivnostima imaju javna preduzeća Putevi RS i Autoputevi RS ali i druge nadležne institucije koje mogu da daju odgovor na pitanje lokacije priključka.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code