Vijesti Hronika Zaštitite svoju imovinu uz ovih nekoliko savjeta

Zaštitite svoju imovinu uz ovih nekoliko savjeta

0

S obzirom da se bliži sezona godišnjih odmora, Policijska uprava Doboj apeluje na građane da u narednom periodu povećaju oprez i preduzmu dodatne kako bi umanjili rizik od situacija u kojim bi kriminogena lica, koristeći odsustvo domaćina, mogla ugroziti ili otuđiti njihovu imovinu.

Poučeni dosadašnjim iskustvom, građanima predlažemo da za vrijeme odsustvovanja ne ostavljaju otvorene prozore ili balkonska vrata, kao ni spuštene roletne duže vrijeme. Savjetujemo da zamolite srodnika ili komšiju da povremeno osvjetli unutrašnjost kuće ili stana. Ukoliko se radi o kući, osvjetlite prilaz i nemojte u blizini ostavljati predmete koji bi zlonamjerniku omogućili lakše penjanje, savjetuju iz PU Doboj.

Novac, nakit i i druge vrijedne predmete treba povjeriti nekom na čuvanje, jer su tzv. „skrivena mjesta“ provalnicima poznata. Ni na društvenim mrežama se ne trebaju ostavljajti informacije o svom odsustvu.

Radi sprečavanja eventualne krađe vozila građanima preporučujemo da uvijek kada napuštaju vozilo, pa i nakratko, ugase motor i izvade ključ iz kontakt brave, te da u vozilu ne ostavljaju dokumente, torbice ili vrijedne predmete koji bi mogli privući eventualnog izvršioca, apeluju iz PU Doboj.

Navode i da se razvijanjem dobrosudsjedskih odnosa građani mogu dodatno zaštiti zaštiti jedni druge, te preporučuju da ukoliko uočite neobične situacije i sumnjiva ponašanja nepoznatih lica u neposrednom okruženju, odmah pozovite policiju na dežurni broj 122.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code