Vijesti Društvo “Агропосавина Фарм”: Уручени стартни пакети за произвођаче поврћа – ФОТО

“Агропосавина Фарм”: Уручени стартни пакети за произвођаче поврћа – ФОТО

0

Пољопривредна задруга „Агропосавина Фарм“ Дервента подијелила је “Старт УП” пакете за пластеничку производњу поврћа, репроматеријал и садни материјал паприке и парадајза за 11 корисника са подручја града Дервента и општине Брод.

Пакети су дистрибуисани у оквиру РЦДП Пројекта развоја конкурентности у руралним подручјима под називом „Унапређење производње воћа и поврћа на подручју Дервенте и сусједних општина“, који реализује „Агропосавина Фарм“ по процедурама ИФАД-а, суфинансираног од стране Јединице за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) и локалне заједнице Дервента и Брод, казао је директор задруге Рајко Кулага.

Током маја ће бити извршена и испорука и инсталисање 24 нова пластеника за произвођаче из циљне групе пројекта са подручја града Дервента и општине Брод и дистрибуирање производних „Старт УП“ пакета за произвођаче краставца крнишона и паприке меринос. Реализацијом пројекта у 2020. и 2021. години заокружиће се додјела 50 пластеника површине 100 квадратних метра, укупне површине 5.000 квадратних метра и вриједности око 150.000 КМ, нагласио је Кулага.

Он је позвао заинтересоване произвођаче да се пријаве за уговорену производњу краставца крнишона и паприке меринос на отвореном простору са обезбијеђеним производним „Старт УП“ пакетима, стручном подршком и сигурним пласманом.

Јулијана Петровић, менаџер кластера добојске регије “Пољокласт” напоменула је да се Пољопривредна задруга „Агропосавина Фарм“ Дервента представила као успјешан лидер у имплементацији пројекта, организацији производње воћа и поврћа и добар примјер повезивања пољопривредних произвођача кроз заједнички наступ у производњи и на тржишту.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here