Vijesti Društvo Акција чишћена први корак ка скорој конзервацији темеља Старе цркве – ФОТО

Акција чишћена први корак ка скорој конзервацији темеља Старе цркве – ФОТО

0

На иницијативу Грађевинског одбора за обнову Старе цркве у Дервенти данас се одржава акција чишћења темеља овог важног историјско-религијског објекта.

Представници Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа, приликом јучерашње посјете богомољи, предложили су да се темељ открије до чврстог дијела, погодног за конзервацију и очување од пропадања.

Идејно рјешење

Зато смо ми већ данас добровољно, како чланови одбора, тако и наши суграђани, повели акцију чишћења и припреме темеља, да би тако што прије могли приступити постављању првог слоја заштите. Стручњаци ће дати стручно мишљење који је најбољи начин за то, у складу са нашим могућностима и жељама, истакао је председник Грађевинског одбора Драго Наградић, додајући да завод нема сопствена средства да сам проведе конзервацију.

Ипак, та институција ће дати мишљење на основу увида и забиљеженог фотографског материјала, па се наредне седмице очекује њихов приједлог.

Више о обнављању Старе цркве прочитајте ОВДЈЕ.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here