Vijesti Kultura i obrazovanje Библиотека поклонила 450 књига храму у Оштрој Луци

Библиотека поклонила 450 књига храму у Оштрој Луци

0

Српско културно друштво “Укрња” протеклог викенда je поклонило Српској православној црквеној општини Оштра Лука око 2000 књига које је у организованој акцији прикупило од институција и појединаца.

Књиге су предате новооснованој библиотеци Храма Васкрсења Христовог, црквеног здања које је саграђено близу обале ријеке Уне.

Након одржане свете литургије старјешина Храма протојереј Карађорђе је на књижевно-поетском часу, на коме су учествовали пјевачка етно група СКУД-а Оштра Лука и пјесници из Челинца, Котор Вароши, Градишке, Прњавора, Дервенте, Модриче и Бања Луке, посебну захвалност упутио Народној библиотеци ”Бранко Радичевић” из Дервенте, која је у организацији директорице Мирјане Плиснић и њених сарданика, скупила више од 420 књига, каже координатор акције књижевник Милорад Мишо Ђурђевић.

Ђурђевић је и као члан Српског књижевног клуиба “Вихор” из Дервенте представио значај дервентске бибилотеке за ученике и омладину, своје стваралаштво и знаменитости Града Дервента.

Учесници захвалне акције том су приликом посјетили и обалу предивне ријеке Уне, те знамења манастира Клисина код Оштре луке и манастира Милошевац код Приједора.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here