Vijesti Kultura i obrazovanje Библиотека: Данијел Михић представио историјат Српске православне цркве

Библиотека: Данијел Михић представио историјат Српске православне цркве

0

Поводом обиљежавања осам вијекова аутокефалности Српске православне цркве у Народној библиотеци “Бранко Радичевић” магистар теолошких наука Данијел Михић одржао је предавање под називом ”800 година Српске православне цркве – Преглед периода”.

Поводом великог јубиљеја Михић је припремио историјски преглед подијељен у 20 периода.

Веома је тешко тако дугу и дубоку историју СПЦ сажети у једно предавање, али без њеног познавања не може се потпуно схватити ни историја Срба, а нарочито у вријеме вишевијековног ропства, када није постојала српска држава, али јесте СПЦ, наши манастири и њихови монаси, јерејима и епископима који су ипак исписивали странице наше историје сачувавши тако наш идентитет, поручио је Михић на предавању.

Иако је до прије 20-30 година историја СПЦ била “скрајнута”, након тог периода направљено је неколико значајних истраживања која су омогућила да се направи један овакав преглед историје, додао је предавач.

Такође, Михић ће у наредном периоду у Бањалуци одржати више предавања која ће по свом садржају бити опширнија.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here