Vijesti Kultura i obrazovanje Библиотека: У уторак промоција биографије о Небојши Глоговцу, једном од највољенијих српских...

Библиотека: У уторак промоција биографије о Небојши Глоговцу, једном од највољенијих српских глумаца

0

Биографија „Глоги“, аутора Александра Ђуричића, која говори о животу познатог глумца Небојше Глоговца, биће представљена дервентској публици у уторак, 11. маја, у Народној библиотеци „Бранком Радичевић, са почетком у 19 часова.

Књига је из штампе изашла 7. фебруара ове године, уочи трогодишњице смрти великог Небојше Глоговца.

Према ријечима аутора Александра Ђуричића, ова романсирана биографија открива како је глумац растао као човјек и умјетник, причајући мање познате детаље из његовог живота. У књизи се открива зашто је одбио Анђелину Џоли а прихватио позив Радоша Бајића, шта му је значила Црвена звезда и које су га страсти, поред мотора и кувања опсједале, кажу у Библиотеци.

У књизи су први пут објављене и пјесме које је Глоговац писао само за своју душу, а о једном од највољенијих српских глумаца приповједају Војин Ћетковић, Наташа Нинковић, Аница Добра, Жарко Лаушевић, Раде Шербеџија, Никола Ђуричко, Вида Огњеновић, Никола Пејаковић, Паоло Мађели, Јагош Марковић, Александар Поповски, али и жене с којима се волио, кумови, пријатељи….

Александар Ђуричић је до сада објавио књиге “После фајронта – књига о Паји” (2009), “Чуваркуће -Удовице писаца” (2017), “Тајне славних Срба” (2019), и “Глоги” (2021). Добитник је награде Дејан Медаковић за 2017. годину.

Дервента Кафе

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here