Vijesti Društvo Ближи се пета Шакалијада Ловачког удружења „Мотајица“

Ближи се пета Шакалијада Ловачког удружења „Мотајица“

0

Ловачко удружење “Мотајица” из Дервенте организује пету Шакалијаду, традиционалну манифестацију која сваке године окупи више стотина ловаца из регије у хајци на ову врсту дивљег пса.

Ловци ће се окупити 28. јануара на испред ловачке куће у Босанским Лужанима у 8 часова ујутро, а полазак у лов планиран је сат времена касније.

Одредили смо да погон траје до 14 часова, када је на распореду дружење уз музику, храну и пиће, те томболе. За најуспјешније стријелце биће обезбеђене и награде. Учешће по ловцу износи 20 марака, кажу у ЛУ “Мотајица”.

Ширење популације шакала на овим просторима је у експанзији што се може објаснити начином исхране ове врсте, која је стрвинар и вјешт предатор, што је чини јединственом и врло успјешном врстом у природи, због чега су овакве акције веома значајне.

Све информације заинтересовани могу добити на бројеве 065 532 662 и 065 541 472.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here