Vijesti Kultura i obrazovanje Богат програм манифестације: “Босиљковање” у Дервенту доводи и ансамбл из далеке Индије

Богат програм манифестације: “Босиљковање” у Дервенту доводи и ансамбл из далеке Индије

0

Културно-умјетничко друштво младих “Босиљак’” 2018. годину записаће крупним словима у своју биографију, нарочито захваљујући оствареним турнејама, а посебно оним по Далеком истоку – Макау и Хонг Конгу. 

Након бројних путовања, ових дана приводе се крају активности везане за организацију традиционалног Интер фолк фест “Босиљковање”.

Ансамбл из Индије

Овогодишње “Босиљковање” ће трајати од 10. до 15. октобра и имаће доста занимљивих и интересантних саржаја попут витешких борби, округлог стола на тему “Народни обичаји Посавине и значај истих у данашњици”, о чему ће говорити предавач Стана Наградић, презентације народних игара држава учесница фестивала, изложбе етно – радова младих чланова трећег ансамбла “Босиљка”, националне кухиње, те цјеловечерњих концерата сваког дана фестивала у сусједним градовима и Дервенти, поручују из КУДМ “Босиљак”.

Званично отварање “Босиљковања” планирано је у четвртак, 11. октобра, на сцени у центру града, од 12,30 часова.

Отварању ће претходити парада игре, пјесме и плеса, која креће у 12 часова од кружне раскрснице код Аутобуске станице ка градској сцени.  Завршница фестивала и гала концерт ће бити у Дервенти у Спортској дворани, у недјељу 14. октобра у 19 часова, са ансамблима из више земаља, и то Индије, Србије, Украјине, Грузије, Републике Српске и Босне и Херцеговине, откривају организатори.

И ове године “Босиљковање” ће бити веома садржајно и богато, на задовољство бројних поклоника фолклора нашег града и околине.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here