Vijesti Društvo Борачка организација тражи оставку Маринка Николаша

Борачка организација тражи оставку Маринка Николаша

3

Предсједништво Градске борачке организације Дервента најоштрије је осудило окупљање припадника 103. бригаде ХВО и додјелу одликовања од стране предсједника Хрватске.

Овај чин изазвао је огорчење и бијес припадника борачких категорија, првенствено породица погинулих, инвалида и заробљеника.

Овај чин доживљавамо као тешку провокацију и упозоравамо организаторе и подстрекаче да су дотакли црвену линију и да никад више не покушају да организују нешто слично. Нећемо мирно посматрати вријеђање и понижавање српских жртава и знаћемо адекватно одговорити на понављање оваквих или сличних испада, саопштили су из Борачке организације.

Позивали су надлежне институције БиХ у чијој је надлежности договарање посјета страних државника и утврђивање протокола, да обавијесте о евентуалним пропустима приликом процедуре утврђивања протокола.

Ако је додјела одликовања била планирана захтијевамо одговорност оних који су то одобрили, а ако није, траже да јавно саопште да је предсједник Хрватске одступио од утврђеног протокола.

Једини функционер Града Дервента који се, 25. марта 2023. године, састао са Зораном Милановићем је потпредсједник Скупштине града Маринко Николаш. Он је истовремено и један од главних организатора доласка Милановића у Дервенту. Због тога захтијевамо смјену Маринка Николаша с функције потпредсједника Скупштине града. Очекујемо да приједлог рјешења о разрјешењу Маринка Николаша са функције потпредсједника Скупштине града подржи најмање 27 одборника у Скупштини града, наводе у БО Дервента.

Дервента Кафе

3 KOMENTARI

  1. Sada kao odjednom niko nije znao da ce Milanovic dodjeliti odlikovanje HVOu, a program njegove posjete Derventi objavljen danima ranije u hrvatskoj stampi. On se nikome nije najavio na nivou BiH. Njegovu posjetu su obezbjedjivale samo sluzbe RSa. Dakle sve je bilo poznato rukovodstvu RS i opstine Derventa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here