Vijesti Kultura i obrazovanje “Босиљковићи” наступили на фестивалу у Вуковару – ФОТО

“Босиљковићи” наступили на фестивалу у Вуковару – ФОТО

0

Чланови трећег ансамбла Културно-умјетничког друштва младих “Босиљак” из Дервенте учествовали су овог викенда на међународном “Фестивалу фолклора младих Вуковар 2019”.

Фестивал је одржан у организацији КУД “Слога” из Вуковара, а на фестивалу су, поред домаћина и “Босиљковића”, учествовала дјеца из ЦТКУ “Коста Абрашевић” Бачка Паланка, КУД “Острово” Острово, КУД “Срем” Маркушица и КУД “Младост” Трпиње.

Млади Босиљковићи су се представили са неколико изворних кола уз шаргију у извођењу Лазара Асентића, а најмлађи фолклорни ансамбл КУДМ “Босиљак” Дервента са Сплетом народних кола. Управо млади и најбројнији учесници побрали су све симпстије многобројне публике у Спортској дворани у Вуковару, саопштено је из КУДМ “Босиљак”.

Фестивал је подржало Министарство спољних послова Републике Србије и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here