Vijesti Kultura i obrazovanje “Босиљковићи” представили игре из Дервенте на фестивалу “Златиборска ноћ” – ФОТО

“Босиљковићи” представили игре из Дервенте на фестивалу “Златиборска ноћ” – ФОТО

0

Члнови другог ансамбла Културно умјетничког друштва младих „Босиљак“ из Дервенте ових дана наступили су на трећем Фолклорном кампу “Златиборска ноћ” на Златибору.

Током четири дана чак четрдесет шест младих фолклораша представили су игре из Посавине и Дервенте, а све то уз пратњу младих шаргијаша Младена Влајића и Лазара Асентића.

На овом традиционалном фестивалу који је одржан на централној позорници на Краљевом тргу у прелијепом Златибору, окупило се шест културно-умјетничких друштава из Србије и Републике Српске. Домаћин овог традиционалног фестивала је Ансамбл народних пјесама и игара “Хајдук Станко” из Шапца и Туристичка организација општине Чајетина. Након попуштања мјера проузрокованим вирусом Корона, било је ово прво и предивно путовање ван граница Републке Српске – Босне и Херцеговине, кажу у “Босиљку”.

Као и до сада, искориштена је прилика да се обиђу неке од историјско-туристичких знаменитости, па су тако млади „босиљковићи“ посјетили су Етно кућу на Дрини у Бајиној Башти, боравили на врху Цигота на Златибору, возили се златиборском “Голд гондолом” и видјели прелијепе златиборске пејсаже из другог угла.

Такође, боравили на Мокрој гори, на Мећавнику (Дрвен град), посјетили Вишеград и Андрић град (Камен град), возили се бродом по вишеградском језеру.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here