Vijesti Kultura i obrazovanje Бранка Јовић, директор Стручне школе: Драги матуранти, вјерујте у своје снове и...

Бранка Јовић, директор Стручне школе: Драги матуранти, вјерујте у своје снове и слушајте своје срце

0

Директор Стручне и техничке школе Бранка Јовић, поводом испраћања још једне генерације од 123 матураната, упутила је поздравно писмо у којем се осврнула на завршетак школске године у условима епидемије корона вируса. 

Драги матуранти,

Данас ће звонo посљедњег школског часа озваничити крај ваше наставне године. Другачије него што сте сањали.
Без трубача.
Без традиционалног окупљања.
Без загрљаја и пољубаца.
Са много уздаха и емоција.

Ви сте одрасли и зрели људи, наши виртуелни хероји. У времену неизвјесности, показали сте озбиљност и одговорност. Школски ходници су задњих годину дана пусти и мирни. Нема галаме, гужве, задиркивања. Осмијеси су сакривени иза маски. Велики одмор нема своју драж, у ствари, њега више и нема. Ходници одишу средствима за дезинфекцију.

Можда вам се чини да сте кажњени, као да вам је неко украо ову годину школовања, која је требала бити посебна. Не, не размишљајте тако. Осим лекција рађених по наставном плану и програму, савладали сте оне животне које се не заборављају. Научили сте како чувати себе и друге, спознали колико смо потребни једни другима, увидјели колико је важан непосредан контакт и како професорска ријеч има топлоту, макар некада била изговорена повишеним тоном.

Бирајте своје стазе у животу паметно. Разумом. Али, не искључујте срце. Оно вам увијек покаже прави пут. Будите људи и онда када је то тешко бити. Све побједе и поразе прихватите достојанствено. Од краја правите почетке. Свијетлије и љепше. Вјерујте у своје снове и живите пратећи своју мисао и глас свога срца, јер тако можете бити сигурни да живите свој живот, а не туђе мисли и жеље.

Овим задњим звоном не престаје учење. Учење је као веслање узводно. Ако престанеш веслати, однесе те натраг.
Драги матуранти, желим вам успјешан завршетак вашег средњошколског образовања. Срећан одабир будућег факултета, радног окружења. Сву срећу овога свијета.
Ова школа и овај град вас воле.

Чекају на вас, да би сви постали бољи.

Бранка Јовић,
директор Стручне и техничке школе Дервента

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here