Vijesti Kultura i obrazovanje Вече посвећено очувању традиционалне и духовне пјесме

Вече посвећено очувању традиционалне и духовне пјесме

0

Српско културно-умјетничко друштво “Дервента” вечерас је организовало четврти Фестивал етно музике на којем су се представили Женска пјевачка група друштва под водством професорице Милијане Жунић, чланови рецитаторске секција Сања Томинчић, Маријана Суботић и Вања Ружићић, а своју премијерни наступ имао је и Инструментални састав који од ове године дјелује при друштву.

Фестивал је због епидемиолошке ситуације одржан без учешћа гостујућих друштава, али је вече посвећено очувању духовне, изворне и етно пјесме од заборава ипак одржано.

Инструментални састав чине млади људи који свој таленат и љубав према музици исказују свирајући традиционалне и етно пјесме, што је у основи и циљ Фестивала. Оркестар чине клавијатуриста Саша Џигеровић, Катарина Ћелић и Исидора Чечавац на гитарама, виолинисткиња Маја Орландо, Борис Кљајић на тапан, хармоникашица Марија Новић, Никола Живковић на тарабука и Дејан Шукурма, који свира фрулу, тарабуку и тапан, речено је на фестивалу.

СКУД “Дервента“ од свог оснивања бави се очувањем, развојем и унапређењем културне традиционалне баштине, народних обичаја, игре и пјесме српског народа организујући музичко – фолклорне и културне манифестације с циљем промовисања културно – умјетничких друштава и удружења која у својој мисији имају исте или сличне циљеве.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here