Vijesti Kultura i obrazovanje “Вихораши” учесници манифестације „Матица дијаспора“ у Сомбору

“Вихораши” учесници манифестације „Матица дијаспора“ у Сомбору

0

Чланови Српског књижевног клуба „Вихор“ из Дервенте су учествовали на манифестацији „Матица дијаспора“, која је одржана протеклог викенда у Сомбору.

Вихораши су присуствовали промоцији књиге „Коријени Душанови“, која представља “постхумну причу о човјеку међу људима”.

Књига је посвећена преминулом Душану Секулићу, предсједнику сомборског удружења „Коријени“, иначе честом госту „Вихораша“, посебно на међународној манифестацији „Прљача“.

Делегација „Вихора“ посјетила је и Секулићев гроб и положила цвијеће, као и вјечно пребивалиште Лазе Костића.

У склопу манифестације одржана је и промоција алманаха у којем су објављене најљепше љубавне пјесме, гдје су уврштене и пјесме „Вихораша“ , а учествовали смо и у другим активностима у дане трајања манифестације „Матица дијаспора“, саопштено је из „Вихора“.

Манифестацију традиционално организује завичајно Удружење Срба „Коријени“ из Сомбора, а већина активности је одржана је у Српској читаоници „Лаза Костић“ у овом граду.

Ненад Симић

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here