Vijesti Kultura i obrazovanje Вихораши увеличали Видовданску академију у Градишци

Вихораши увеличали Видовданску академију у Градишци

0

Чланови Српског књижевног клуба „Вихор“ из Дервенте имали су запажен наступ на Видовданској свечаној академији, која је одржана у Градишци.

Из Клуба је саопштено да су чланови и добитници награда за ставаралаштво по реализованим међународним пјесничким сусретима „Сузе Козаре“ и „Златно Перо“, на које су пристигло око 100 пријава из 10 држава.

„Другу награду на конкурсу „Сузе Козаре“ освојила је Весна Марковић са пјесмом „Крваве сузе“ , а трећу Ненад Симић на конкурсу „Златно Перо“ са пјесмом „Завичај“, наведено је из Клуба.

Специјалним захвалницама осим Марковићке и Симића за учешће на Свечаној академији награђени су и Милорад Мишо Ђурђевић и Оливера Балешевић.

“Вихор” је у ранијем периоду остварио добру сарадњу са организаторима међународних књижевних сусрета који се традиционално одржавају у Републици Српској и Словенији.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here