Vijesti Kultura i obrazovanje “Вихораши” учествовали у сусретима „Матица дијаспора“ у Сомбору

“Вихораши” учествовали у сусретима „Матица дијаспора“ у Сомбору

0

Представници Српског књижевног клуба „Вихор“ из Дервенте учествовали су на манифестацији „Матица дијаспора“, која је по 13. пут одржана протеклог викенда у Сомбору, у организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“ из тог града.

На манифестацији су учествовали пјесници из Републике Српске, Србије, Хрватске, Њемачке, Македоније, Црне Горе, Швајцарске, међу којима су били и предсједник “Вихора” Ненад Симић и предсједник Управног одбора Милорад Мишо Ђурђевић.

Првог дана сусрета одржане су промоције књига које су објављене у периоду између два сусрета. У Српској читаоници „Лаза Костић“ су представљена и ииздања „Вихора“ и то сликовница Милорада Ђурђевића „Зеко“ и роман „Замисли да је она/он на твоме мјесту”, књига Ненада Симића „Укоричене године“, зборник пјесника „Покровско пјесничко саборовање“ приређивача Ненада Симића, као и заједнички зборник учесника манифестације Илиндански пјеснички сусрети „Прљача“, саопштено је из “Вихора”.

Ђурђевић је говорио и на округлом столу „Перспективе културног, образовног и духовног чувања идентитета српског народа, брже, боље и веће повезивање српских удружења, клубова и заједница у земљи, окружењу и дијаспори“, које је одржано другог дана сусрета.

“Вихораши” су наступили и током представљања пјесника на заједничкој пјесничкој вечери у просторија Српске читаонице у Сомбору, те присуствовали отварању и представљању изложбе „Русија, најљепша земља свијета“, која је организована у сарадњи са Центром руског географског друштва у Србији.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here