Vijesti Kultura i obrazovanje “Вихор” бира најбоље пјесме посвећене љепотама вода

“Вихор” бира најбоље пјесме посвећене љепотама вода

0

Поводом Међународних илинданских пјесничких сусрета Српске књижевни клуб “Вихор” расписује наградни

К О Н К У Р С
за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Право да се пријаве на Конкурс имају сви пјесници из Републике Српске, БиХ и иностранства, достављањем једног личног стваралачког рада у виду једне необјављене пјесме за једну од три категорије:

1. Пјесма посвећена љепотама вода,
2. Пјесма на тему „Укрински цвијет“, или
3. Шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци.

Радови морају бити потписани шифром, а у истој коверти неопходно је уз рад у мањој затвореној коверти доставити и рјешење шифре, адресу аутора, кратку биографију, број контакт телефона и мејл адресу.

Сваки рад искључиво потписан шифром, без рјешења шифре!, мора, у року трајања Конкурса, бити достављен и путем е-маил адресе Клуба [email protected].

Радови треба да буду писани на српском језику (ћирилица или латиница), у фонту „Times New Roman 12“ и да садрже највише 28 стихова, у супротном исти неће бити узети у обзир код оцјене жирија. За ауторство рада одговара кандидат/аутор. Пристигли радови се не враћају, а аутори се слањем рада одричи права на новчану надокнаду.

Радове ће процијенити трочлани стручни жири, формиран од стране организатора, у складу са Правилником о наградама и такмичењима СрКК ”Вихор” Дервента. Биће проглашен и дипломом и пригодним даром награђен по један рад из сваке категорије, а у складу са Правилником жири може одлучити да се одређеном броју пјесама додијели похвала.

Чланови СрКК ”Вихор” који живе у Дервенти немају право на проглашење и награду у категорији ”Пјесма посвећена љепотама вода”.

Аутор чију пјесму жири прогласи најбољом у било којој категорији дужан је лично приступити уручењу награде на дан додјеле доласком у Дервенту, а у случају било какве спријечености доласка награда ће бити уручена првој следећој пјесми са ранг листе жирија као пјесми која је освојила прво мјесто у тој категорији. Достављањем пјесме на Конкурс кандидат/аутор исказује да прихвата све услове овог Конкурса, изборне критеријуме и Правилник организатора, без било каквих примједби и захтјева.

Награђене пјесме ће бити објављене у зборнику, као и радови које жири одабере за похвалу и објаву. Сви радови у зборнику биће објављени на ћириличном писму. Зборник ће без новчане или друге накнаде бити уручен свим ученицима на дан одржавања манифестације и исти никоме неће бити достављан путем поште.

Сусрети ће по традицији сваке године бити одржани у Дервенти, у дане прва субота и недјеља у мјесецу августу, по Илиндану. О резултатима конкурса, мјесту одржавања манифестације и сатници учесници Конкурса биће обавијештени и путем Конкурса који ће сваке године бити објављен у средствима јавног информисања и путем контакта наведеног у пријави аутора на конкурс.

Рок за слање пјесма неће се продуживати.

Радове слати од дана објаве Конкурса до најкасније 15. јула сваке године, на адресу:

Српски књижевни клуб ”Вихор” Дервента
н/р предсједника Ненада Симић
ул. Краља Петра 1 бб, 74400 Дервента, РС-БиХ
/са назнаком:
за конкурс – „Вихор“,
са обавезним означењем категорије за коју се пјесма доставља/

Предсједништво
СрКК ”Вихор” Дервента

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here