Vijesti Društvo Влада задужила финансије да обезбиједе новац за санацију објекта ОШ “Никола Тесла”

Влада задужила финансије да обезбиједе новац за санацију објекта ОШ “Никола Тесла”

0

На данашњој 31. засједању Влада Републике Српске је усвојила Информацију о потреби санације објекта ОШ „Никола Тесла“, оштећене усљед земљотреса, крајем децембра 2020. године.

Влада је задужила Министарство просвјете и културе и Министарство финансија да у наредне двије године, кроз процес планирања буџета, обезбиједе новчана средства у процијењеном износу од 5.272.000 КМ неопходна за санацију објекта ове школе, саопштено је након сједнице.

Настава за ученике ове школе од децембра 2020. године реализује се у просторијама ЈУ СШЦ „Михајло Пупин“ Дервента, ЈУ Стручна и техничка школа Дервента, ЈУ ОШ „19. април“ Дервента и ЈУ Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Дервента.

До сада је локална заједница обезбиједила сву потребну документацију за провођење пројекта обнове зграде изграђене 1912. године (опширније ОВДЈЕ).

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here