Vijesti Društvo Владика Фотије служио литургију у Дервенти и одликовао градоначелника Симића највишим орденом...

Владика Фотије служио литургију у Дервенти и одликовао градоначелника Симића највишим орденом Епархије – ФОТО

0

Епископ зворничко–тузлански г. Фотије служио је данас свету архијерејску литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице, након чега је градоначелнику Дервенте Милораду Симићу уручио Орден светог краља Драгутина–преподобног Теоктиста.

Одликовање највишим орденом Епархије зворничко-тузланске Симићу је додијељено за оданост Цркви, несебичну љубав, труд и жртву исказану активним учешћем у животу и раду цркве на подручју Дервенте.

Благодарим оцима овдје на труду у обнови овог храма, на живописању храма који би требао да се заврши ове године, а надамо се и доласку патријарха на освештање. То смо договарали, а познато је да он потиче из ове околине и то треба да буде велики догађај за Дервенту. Овај храм је наша верификација и свједочанство да волимо Бога и све људе, да волимо наше светиње, рекао је владика Фотије.

Градоначелник Милорад Симић је рекао да је прије неколико година добио Орден Светога Саве јер је, између осталог, био на челу грађевинског одбора за градњу храма у Дервенти.

Овај орден је награда за свеопшту корист учинјену радећи овај посао дуги низ година и људи то препознају. Мој задатак је поштовати и вољети људе без обзира на вјеру и нацију, а остати вјеран својој вјери. Тог сам васпитања и из такве сам куће потекао. И ако сам урадио нешто доброга, вјероватно је владика препознао ту моју добру вољу, и ако Бог да и послужи ме здравље да се ово одликовање оправда, рекао је Симић.

Епархија зворничко-тузланска

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here