Vijesti Društvo Владика Фотије служио литургију у Саборном храму, посјетио и Стару цркву –...

Владика Фотије служио литургију у Саборном храму, посјетио и Стару цркву – ФОТО

0
Фото: Никола Кулага

Јуче, на Крстопоклону недјељу, епископ зворничко-тузлански Господин Фотије служио је свету архијерејску литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Дервенти.

Преосвећеном епископу саслуживали су протојереји-ставрофори Радојица Ћетковић, Јово Бановић и Драган Каиновић, протонамјесник Илија Јовић, протођакон Славољуб Милошевић и ђакон Перица Станојевић.

Главно оруђе које нам је потребно, на путу спасења и обожења, јесте Крст Христов, поручио је владика окупљеним вјерницима.

Господ Исус Христос нам је показао пут спасења, а то је пут Крста. То је пут саможртвене љубави, када за непознате људе подносимо исту жртву као за своје ближње. Када им исто праштамо и исто их волимо онакве какви јесу. То је крст, рекао Фотије у својој бесједи.

Владика Фотије је рукопроизвео у часни чин протојереја, протонамјесника Илију Јовића, пароха друге парохије дервентске.

Након молитве Владика је на обнављању у рату порушене Старе цркве у Дервенти, посвећене Благовестима Пресвете Богородице.

Дервента Кафе/Епархија зворничко-тузланска

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here