Vijesti Društvo Данас се обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Данас се обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе

0

Србија и Република Српска данас обележавају заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Централна манифестација обиљежавања је у Нишу, којој ће присуствовати предсједници Републике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић.

Честитке поводом овог празника упутио је и градоначелник Дервенте Милорад Симић

Дан српског јединства, слободе и националне заставе је дан свега оног чему треба да тежимо као народ. Јединству јер је кључ нашег опстанка и даљег напретка, слобода као симбол свих наших борби и наших највећих идеала и националној застави под коју сви стајемо и која нас све обједињује. Свим грађанима Републике Српске и Републике Србије честитам празник, истакнуто је у честитци.

У Дервенти ће, тим поводом, на Тргу православља у суботу, 16. септембра, са почетком у 19 часова бити одржан Фестивал етно пјесме.

Датум, 15. септембар, изабран је за обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, јер је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт, а на основу одлуке влада Србије и Републике Српске о заједничком обележавању овог датума.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here