Vijesti Društvo Дао стручне савјете: Локалитет Ћелар посјетио археолог Регионалног музеја Добој

Дао стручне савјете: Локалитет Ћелар посјетио археолог Регионалног музеја Добој

0

На иницијативу Мирјане Плиснић, директора Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ из Дервенте, локалитет Ћелар је данас посјетио Александар Јашаревић, виши кустос археолог Регионалног музеја у Добоју.

Јашаревић је овом приликом организаторима уређења овог историјског локалитета дао смијернице за даље припремање терена у сврхе истраживања.

Поред започетог посла којег још доста има, у крчењу и сјечи дрвећа, потребно је скинути комплетан слој земље са цијелог локалитета у дубини од 40 цм, што ће такође бити велики изазов. Планова има још, а један од првих радова који ће се предузимати, поред даљег чишћења, јесте археолошко истраживање у сврху проналаска остатака темеља цркве и то на узвишеном платоу локалитета, навео је Славен Кузмановић, иницијатор активности на уређењу историјски веома важног мјеста.

Више о самој акцији и археолошком локалитету Ћелар прочитајте ОВДЈЕ.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here