Vijesti Društvo Дочекују Божић: Православни вјерници прославили Бадњи дан – ФОТО

Дочекују Божић: Православни вјерници прославили Бадњи дан – ФОТО

0

Вечерњим богослужењем у храму Успења Пресвете Богородице, освећењем и налагањем бадњака вечерас је у Дервенти прослављен Бадњи дан, дан уочи најрадоснијег хришћанског празника – Божића.

Старјешина храма протојереј-ставрофор Радојица Ћектовић истакао је да празници уносе радост и свјетлост у наше животе.

Бадњи дан је управо увод у радост рођења Христовог, кључног момента за спасење људског рода. За нас вјернике то је почетак спасења, због чега и јесте најрадоснији празник. Слава Богу, на земљи мир, међу људима добра воља, једна је од најљепших порука. Да разумијемо једни друге, да више праштамо, поручио је Ћетковић.

Као и увјек, задовољство ми је да имам част запалити први бадњак и бити на молитви, рекао је начелник општине Милорад Симић.

Са посебном радошћу сјетимо се свих оних који су нас учили овој традицији. Свим вјерницима честитам Божић уз поздрав “Мир Божји – Христос се роди”, казао је Симић.

И ове године православни домаћини су од раног јутра кренули су у сјечу бадњака, и то прије изласка сунца, како обичај налаже. Бадњаци се потом уносе у домове и окупља се породица, уз посну трпезу.

Након јутарње молитве, из бројних дервентских села организована је поворка бадњака, које су се окупиле код ТЦ “Миленијум”, одакле су наставили пут ка градским и приградским насељима.

У 5 часова ујутро одржаће се и божићна литургија.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here