Vijesti Kultura i obrazovanje Духовна музика и поезија учвршћује везе

Духовна музика и поезија учвршћује везе

1
Састав “Бедем”

У организацији Српског књижевног клуба “Вихор”, а у сарадњи са Градским одбором “Ветерана Републике Српске” и Удружењем “Европска академија српских наука и умјетности” из Словеније, синоћ је у Центру за културу уприличено Вече православне духовне пјесме и поезије. 

У програму су наступили чланови православног музичког састава “Бедем” из Сомбора, хор Стручне и техничке школе Дервента, чланови “Вихора” и пјесници из окружења.

Члан “Бедема” Горан Маринић изразио је радост поводом првог концерта у Републици Српској.

С обзиром на то да сам скоро четири године живио у Бањалуци, из личног искуства знам да је Српска најљепше мјесто на свијету за живот сваког Србина. Зато смо са посебном пажњом присутнима представили наш ауторски рад, рекао је Маринић.

Музички састав “Бедем” чини аутентичним то што су аранжмани рађени искључиво за три акустичне гитаре.

Акценат је стављен управо на лијепе и угодне мелодије кроз савременији музички израз који не одступа од онога што наша православна црква благосиља и препознаје као своје, истакао је Маринић, захваливши се СКК “Вихор” на гостопримству.

Предсједник “Вихора” Ненад Симић рекао је да организатори вечерашњим догађајем учвршћују присуство на културној и јавној сцени.

Овим јачамо наше свеукупно присуство уз Српску православну цркву, али и остварујемо чвршће везе са нашом матицом Србијом. То су везе на радост оних који воле да изграђују, сабиру, чувају и преносе на будуће нараштаје с циљем да свједоче о нашем постојању у овом времену, рекао је Симић и захвалио Градској управи за подршку и покровитељство, те учесницима у програму и публици.

Агенције

 

1 komentar

  1. Ovako bi trebalo da pišete vijesti a ne kao one druge gdje se ne može ništa saznati kao “Lišen slobode zbog teškog pijanstva za volanom”ni ko,ni gdje,ni u koje vrijeme,ni policajce da pohvalite, ni bilo šta drugo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here