Vijesti Kultura i obrazovanje Дјела Александре Мариловић и Средоја Новића представљена на Међународном сајму књига у...

Дјела Александре Мариловић и Средоја Новића представљена на Међународном сајму књига у Београду

0

На штанду Представништва Републике Српске у Србији трећег дана 66. Међународног београдског сајма књига, јуче су представљена дјела „Дуге ноћи у прогонству“ и “Док трагаш за својом земљом” Александре Мариловић, те аутобиографију „Од Детлака до Ист ривера“ Средоја Новића.

Поред Мариловићеве, о њеној аудио-књизи и збирци духовне поезије, говорила је Дајана Петровић.

Мариловићева је талентована, плодоносна и вишеструко награђивана млада жена која истовремено снажно и нежно крчи пут по коме ходи, рекла је Петровићева.

Бањалучка „Бесједа“ је представила издање „Од Детлака до Ист Ривера“ о коме су говорили Синиша Каран, министар унутрашњих послова Републике Српске, проф. др Жељко Мирјанић, проф. др Ненад Новаковић, Бранислав Мићуновић и аутор.

„Бесједа” је представила и едицију „Атрибут“, о којој су говорили уредник едиције Милан Милошевић и уредник проф. др Ненад Новаковић, а заједно са „Бања Лука колеџ“ представили су и издавачку научну дјелатност „Бањалука колеџа“.

Трећег дана представљено је и издање ЈУ Завичајни музеј Градишка „Борислав Боро Њежић: графике“, аутора Бојана Вујчића и Александра Обреновића, о којем су говорили Љиљана Њежић и аутори.

На 66. Међународном београдском сајму књига представљен је велики број издавача и аутора из Републике Српске, међу којима су Универзитет у Бањој Луци, као и Академија наука и умјетности Српске која је представила четврти и пети том Енциклопедије Републике Српске.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here