Vijesti Kultura i obrazovanje Евита Бојковац представила пјесничко стваралаштво на књижевној трибини Удружења књижевника Србије

Евита Бојковац представила пјесничко стваралаштво на књижевној трибини Удружења књижевника Србије

0

Млада дервентска књижевница Евита Бојковац представила је протеклог петка на трибина „Млади долазе“, одржаној у сједишту Удружења књижевника Србије у Београду, своје три пјесме.

Евитина сарадња у овом пројекту је постојала и раније, кроз учешће на конкурсу и заступљеност у зборнику “Млади долазе”.

Кроз пројекат “Млади долазе”, Удружење књижевника Србије даје шансу младима да искажу свој таленат и рад, са циљем да интензивира и подржи рад младих умјетника на пољу поезије и прозе, каже млада пјесникиња.

Иначе, у пољедње вријеме, Евита је била веома активна у подручју умјетности.
Прошли мјесец обиљежило је учешће у бројним књижевним пројектима и манифестацијама, од којих се могу издвојити учешће на Пјесничким сусретима у Дервенти и Свечаној академији одржаној у Дервенти, на којој јој је Удружење европске академије српских наука и умјетности из Словеније додијелило Признање са златном значком.

Са својом пјесмом и ликовним радом заступљена је и у часопису „Глас културе” промовисаном у Теслићу, који је окупио умјетнике из цијеле БиХ, али и шире, чији су радови настали кроз конкурс објављен поводом Дана општине Теслић. Такође, илустровала је збирку пјесама за дјецу књижевнице Стевке Козић Прерадовић, а која ових дана излази из штампе.

Евита је рођена 2005. године у Дервенти, гдје живи и ствара, а до сада је објавила седам књига, од којих шест књига поезије и једну књигу кратких прича, а прву књигу “Лептирова чајанка” објавила је 2016. године. Добитник је бројних признања и награда. Тренутно припрема нову збирку пјесама.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here